Neden Yazılım Mühendisliği?

YKS sonuçlarının, üniversite öğrencisi olmayı hedefleyen tüm adaylara ve ailelerine hayırlı olmasını dilerim. Adayların tercih sürecinde, düşündükleri bölümlerin altyapısı, akademik kadrosu ve niteliklerini incelemesinde ve yüz yüze bilgi almasında fayda vardır. Yazılım Mühendisliği bölümünü hedefleyen adayları, biz de devlet üniversiteleri arasında ilk kurulan Fırat Üniversitesi Rektörlük Kampüsünde yer alan Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği bölümümüze bekliyoruz.

Yazılım Mühendisliği bölümümüzü neden tercih edebilirsiniz?

1- Günümüzde otomasyon ve teknolojik yenilikler artarak gelişmektedir, yazılıma duyulan ihtiyaç her geçen gün daha da artış eğilimindedir.  
2- Yazılım mühendisleri için yüksek maaşlar ve iyi çalışma koşulları bulunabilmektedir.
3- Uzaktan çalışma ve döviz bazlı gelir elde etme fırsatları vardır.
4- Yazılım mühendisleri için yurt içinde ve dışında yüksek iş talebi ve fırsatları bulunmaktadır.
5- Yenilikçi ve yapay zeka teknikleri ile problem çözme yeteneklerinin etkin ve yaygın kullanıldığı bir meslek dalıdır.
6- Serbest çalışma (freelance) olanağı sunabilmektedir.
7- Takım çalışmalarında aktif yer almaya ve bir iş ağı oluşturmaya uygundur.
8- Sürekli öğrenme fırsatları ve açık kaynakları bulunmaktadır.
9- Çok fazla sermaye yatırımına ihtiyaç duymadan iş yapabilme olanağı vardır.
10- İşyerinde esneklik sağlayan çağdaş çalışma ortamları sunabilmektedir.
11- Teknoloji fakültemizde, derslerimizde uygulama yapma oranı yüksek olup, son sınıfta aday mühendis olarak, anlaşmamız olan 40’a aşkın işyerlerinde (Netaş, Arçelik, Havelsan, Yemeksepeti, … vs.) bir dönem sigortalı ve ücretli çalışılabilmektedir.
12- Erasmus Programı (öğrencilerin 6 aya kadar AB ülke ve üniversitelerinde öğrenim görme/staj yapma deneyimi) kapsamında, bölüm olarak çok sayıda anlaşmamızın olduğu AB ülke ve üniversitelerine gitme imkânınız bulunmaktadır.
13- Bölümümüz, öğrencilerin derslerinde yaptıkları projeler ile TEKNOFEST ve TÜBİTAK yarışmalarında birincilik ödülleri almaktadır.
14- Bölüm olarak, Uluslararası Ortak Lisans Programımız bulunmaktadır.
Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Yazılım Mühendisliği Uluslararası Ortak Lisans Programı (UOLP) Amerika Birleşik Devletleri Texas Eyaletinde bulunan Sam Houston State Üniversitesi ile birlikte ortak yürütülen bir programdır. Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) ve Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) onayları ile kurulmuş Devlet Üniversitesi bünyesindeki bir çift diploma programıdır.