TEKNOFEST-2021 de EN İYİ SUNUM Ödülü

Proje danışmanlığını yapmış olduğum, Fırat Üniversitesi Teknoloji Fakültesi, Yazılım Mühendisliği bölümü öğrencilerinden Abdullah İlker Arslan, Enes Özcan ve Hüseyin Alperen Dağdögen tarafından hazırlanan “Acil Servis Triyajı Karar Destek Sistemi” projesi İstanbul’da 21-26 Eylül 2021 tarihlerinde yapılan TEKNOFEST’te “İnsanlık Yararına Teknoloji” yarışmalarında “Sağlık ve İlk Yardım” kategorisinde En İyi Sunum ödülüne layık görüldü.

Yaklaşık iki yıldır Dünya’ da ve Ülkemizde etkili olan Korona virüs, binlerce insanın hayatına mal olmaktadır. Buradan hareketle geliştirilen proje pandemi döneminde sosyal mesafenin önemini dikkate almaktadır. Proje kapsamında, acil servise başvuran hastaların triyaj işleminin yapay zeka ile yapılması amaçlanmaktadır. Bunun için hastaların; Oksijen, Nabız, Tansiyon, ateş ve şikayeti gibi anonim hasta verileri hastadan sensörler yardımıyla otomatik bir biçimde alınıp yapay zekada değerlendirilerek, kırmızı, yeşil veya sarı triyaj alanına yönlendirme kararının yapay zeka ile verilmesi hedeflenmektedir.

Söz konusu proje, ulusal yapay zeka stratejisinin,

  • Araştırma, Girişimcilik ve Yenilikçiliği Desteklemek
  • İşgücü Dönüşümünü Hızlandırmak

öncelikleri ile de uyumludur.

Alınan ödülde büyük emekleri olan öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bu başarılarının iş yaşamında da devam etmesini diliyorum.

Kanal23 TV Haberi